Parijs en Disneyland reizen Musea Petit Palais Museum

Petit Palais Museum

045-5327711

Musée du Petit Palais  

Het extreem mooie "Petit Palais", gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1900 door Charles Girault, herbergt grote collecties die een breed scala van de artistieke creativiteit van deze eeuw laten zien. De oude kunst collectie is vooral te danken aan de gewiekstheid van de Dutuit broers.

De collectie bestaat uit Franse en Italiaanse meesterwerken uit de Renaissance en hun beroemde collectie van Nederlandse en Vlaamse schilderijen. De collectie werd aangevuld met 18de-eeuwse schilderijen, sculpturen en kunstobjecten die waren geschonken door Tuck.

Het museum heeft verder een merkwaardige serie van 19de-eeuwse werken die zijn gekocht door de stad Parijs tijdens de eeuw (Dalou atelier) en ook grote donaties (Courbet, Carpeaux, Carriès, Cézanne) en constant verrijkt door een verstandig aankoopbeleid (Delacroix, Ingres, Chassériau, etc.).

De tentoongestelde werken reflecteren de belangrijkste schildersstromingen van de eeuw. De periode van 1900 wordt ook geïllustreerd door kunstobjecten, zoals glas en potten. De collectie bevat onder andere sculpturen, meubelen en schilderijen.

Het museum is momenteel gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden.

De volgende voorzieningen zijn aanwezig: Groepsreserveringen, Kadowinkel, Fotograferen is toegestaan.

Adres:
Avenue Winston Churchill
75008, Parijs
Tel: + 33 (01) 4005 5678
Fax: + 33 (01) 4265 2460

Internet:
Petit Palais

Openingstijden:
Het museum is momenteel gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden

Entreeprijzen:
Niet van toepassing.

Openbaar Vervoer:
Metro: Champs Elysées-Clemenceau 
RER: Charles de Gaulle-Etoile 
Bus: 42, 72, 73, 83